ORIGINILE REIKI

_3035523 Redescoperirea si formarea sistemului cunoscut astazi se datoreaza lui Mikao Usui, cel care a numit aceasta energie Reiki.   Usui s-a nascut in 15 august 1865, in Japonia. Din viata sa reiese ca a fost o persoana careia ii placea sa invete si era adeptul invataturii pana la moarte. Disciplinele indragite de el erau medicina, psihologia si arta poetica, dar principalul sau scop era dezvoltarea spirituala si vindecarea corpului fizic. Dorinta sa imensa era sa afle cum poate vindeca cu ajutorul mainilor, ca si Isus.

Cand a implinit varsta de 50 ani, Usui a trait o profunda experienta de iluminare pe Muntele Kurama ,din Japonia, in urma unui post negru de 21 zile, in timpul careia a vizualizat simboluri sacre si a primit darul vindecarii si al cunoasterii modului in care sa trasfere acest har si celorlati. In aceasta stare de profunda meditatie a primit initierea in Reiki, pe care a predat-o mai departe discipolilor sai, infiintand REIKI RYOHO GAKKAI, in 1926, insemnand „Societatea de invatare a metodei de vindecare Reiki”.

Usui a avut mai multi discipoli, intre care si Chujiro Hayashi, care a oferit in clinica sa, tratamente reiki, unei doamne de origine japoneza, Hawayo Takata, diagnosticata cu o tumoare.  Fericita ca s-a vindecat complet, D-na Takata a ales sa-si dedice intreaga viata terapiei reiki, predand reiki in Occident, SUA si Canada. Inainte sa moara, in 1980 ,a initiat 22 de maestri.  Prin acesti maestri si prin studentii lor, reiki s-a raspandit in intreaga lume.  In acest fel Reiki a devenit o miscare spirituala la nivel mondial.

takata Reiki ii ajuta pe oameni sa-si mentina sau sa-si regaseasca sanatatea, reduce stresul ,ajuta la obtinerea claritatii mentale si identificarea scopului in viata. Ii ajuta sa cunoasca realitatea in mod obiectiv  si, totodata, sa-si dezvolte latura spirituala a personalitatii lor. Reiki este o forta omniprezenta, de aceasi varsta cu omenirea, mereu cunoscuta si dintotdeauna prezenta pe Pamant. Ea este singura si indivizibila. Mai mult, este una din caile prin care poti atinge SATORI, adica ILUMINAREA. Reiki actioneaza asupra fiecarei persoane intr-un mod diferit, creeaza echilibru si sprijina procesul de vindecare.

Istoria Reiki se bazeaza in principal pe transmiterea, de la maestru la maestru si de la maestru la discipoli, pe calea initierii.  In budism, se practica aceasta imputernicire spirituala prin care un maestru ,in cadrul unui ritual sacru ,trimite prin gand si intentie energia reiki si abilitatea de a canaliza apoi,  singur, aceasta energie. Dupa ce discipolul primeste initierea in reiki el incepe ,practic ,o noua viata. Cu ajutorul initierii se activeaza un canal energetic prin care energia Reiki curge direct de la Sursa.  Astfel, se deschide un circuit energetic ce permite energiei Reiki sa curga prin chakra 7, direct in crestet, apoi prin  aura si prin meridianele corpului ,ca apoi sa iasa prin palme. Odata ce ai primit aceasta initiere, unica, pe care alte terapii nu o au, esti capabil sa folosesti  reiki tot restul vietii, ea nu se va pierde niciodata.