GRADELE REIKI

Cu totii ne nastem cu  capacitatea de a atrage energia in corpul nostru , dar este nevoie de multa practica pentru a deveni vindecatori spirituali.

Terapia reiki este cea mai simpla, mai usoara si mai accesibila forma de vindecare, deoarece poate fi invatata de oricine,  oricand, indiferent de varsta,  sex, religie si nu presupune sa ai experienta anterioara.  Trebuie sa ai doar dorinta de a incerca aceasta fascinanta energie si putin timp liber pentru a participa la un curs de reiki .

Reiki traditional se preda in trei grade.

japan-in-full-bloom

Primul grad- Shoden – inseamna „Intrarea” este un curs in care ,prin  initierile pe care le primesti de la Maestru,ti se deschide  un canalul energetic ,de vindecare, prin care energia reiki incepe sa curga.  La acest nivel inveti sa te vindeci cu ajutorul palmelor , inveti cum sa-ti dai tie insuti un tratament reiki si cum sa practici tratamentul reiki pe alte persoane, plante, animale, cristale.

Totodata,inveti sa dirijezi energia reiki oriunde este nevoie , pentru a armoniza o relatie , pentru a materializa un proiect, pentru a obtine succes si reusita in tot ceea ce doresti sa intreprinzi, in armonie cu Universul.

Marele avantaj al acestei tehnici este ca poti sa canalizezi aceasta energie pentru a te vindeca singur, de la o banala durere de cap si pana la boli mai grave.

Un tratament complet presupune in jur de 12 pozitii ale mainilor deasupra capului si corpului. Energia reiki este intuitiva ,ea stie exact unde si cum sa vindece si din acest motiv nu e nevoie sa crezi in ea si nici sa ii imprimi propriile tale ganduri. Simpla intentie de a o accesa este suficienta si apoi lasi palmele tale sa o dirijeze ,in cele 12 pozitii, timp de 2-3 minute in fiecare pozitie, iar tu te poti uita linistit la o emisiune TV, desi nu recomand acest lucru.   E pacat, sa nu te bucuri de starea de relaxare profunda, pe care o obtii in timpul si dupa un tratament reiki . E ca si cum ai rata o plimbare intr-o gradina japoneza!

tree590

  Gradul 2 – Okuden- inseamna „interiorul profund”– este un curs care iti permite sa accesezi si mai mult Reiki. Cu gradul 2 , patrunzi si mai adanc in interiorul tau , in scopul propriei dezvoltari interioare si spirituale. In acest curs primesti un nou acordaj ,ce-ti sporeste si mai mult cantitatea de energie pe care o poti canaliza.

Inveti sa desenezi si sa activezi cele trei simboluri sacre- Simbolul de Putere, Simbolul Mental-Emotional, Simbolul de Distanta.

Odata ce ai primit initierile de la Maestru in cele trei simboluri ,vei invata sa trimiti reiki la distanta, ca si cand persoana respectiva s-ar afla langa tine.  Cu Simbolul de Putere vei invata sa-ti cresti energia reiki, iar cu simbolul Mental- Emotional vei invata cum sa-ti corectezi tiparele mentale gresite si cum sa-ti armonizezi relatiile cu cei din jur.  Aceste simboluri vor fi pentru tine niste baghete magice ,care te vor ajuta sa-ti croiesti mai usor drumul in viata si te vor ajuta sa  inlaturi toate obstacolele ce-ti vor  iesi in cale, ca tu sa poti curge lin, ca apa unui rau, pana te vei revarsa in oceanul divin.

Gradul 3 – Shinpiden – inseamna ”misterul”, „invataturile secrete” – este nivelul de Maestru Reiki. La acest nivel se primeste initierea pentru Simbolul Usui si uneori, pentru alte doua simboluri tibetane, care nu fac parte din sistemul original Usui. Maestru Reiki inseamna sa te dedici pe viata energiei Reiki. Termenul de Maestru este o traducere inexacta a cuvantului” Sensei”, care inseamna „profesor respectat”.  A fi maestru Reiki inseamna sa urmezi calea spirituala si apoi sa poti accesa Constiinta Eului Superior.